Menu

              棒棒糖理想园

              项目地点: 云南
              面积:10000
              类型:建筑设计,景观设计,所有项目
              时间:2018-03-01

              这个造型独特形似棒棒糖的建筑,位于云南,棒棒糖理想园拥有与其他作品不同的历史,它重新定义了建筑作为学校教学和文化背景的载体,在初始设计完成的半年后,建筑开始在一个与原本设计环境完全不同的地点开始被建造。与其他幼儿园最大的不同在于,设计中所有的灵感均来自孩子的艺术世界,最突出的特点是外在造型上的设计,以“钥匙”为载体,主体也以棒棒糖为造型,就像小朋友的画作,加入更多顺其自然与童真的幻想。校园色彩方面借用了黎明时分天空渐变的颜色,从下往上,由深转浅,充满神秘又变换无穷的气息,纯粹的渐变色使色彩更加的生动缓和,不单调也也不会给视觉增加负担,设计师在极力创造一个诗意且具有艺术的世界,想要给孩子们一个奇异的世界,让他们可以在这里体验,成长,感受四季。此项目占地十六亩,综合体以特色幼儿园为中心,围绕全市覆盖,该项目于2018年末竣工,目前已投入使用,这座建筑有效汲取当地的文化特质,具有非常独特的辨识度。

              一群固执的人,心怀未来完美蓝图, 渴望拥有一把万能钥匙,解开世间迷茫, 从广褒宇宙到尘埃,不断反复进行新的创意, 最终,用一笔一划勾勒出了, “一个可触摸的乌托邦,一个可实现的理想国,” 这座神奇的神似“棒棒糖”的建筑到底有什么故事? 开启故事里快乐的那把钥匙是什么?

              校园色彩方面借用了黎明时分天空渐变的颜色,从下往上,由深转浅,充满神秘又变换无穷的气息,色彩可以给孩子们带来不同的感受和情绪,而渐变色则可以给孩子更多的想象空间,纯粹的渐变色使色彩更加的生动缓和,不单调也也不会给视觉增加负担,设计师在极力创造一个诗意且具有艺术的世界,想要给孩子们一个奇异的世界,让他们可以在这里体验,成长,感受四季。

              室外活动区带来有趣的碰撞 ———混凝土以及色彩的对比达成了和谐统一,新与旧的碰撞则带来了更多空间构成的可能性,室外活动区域是孩子们最主要的日常活动范围,设计师希望此区域更具有开放性和灵活性,可以满足不同年龄段学生对于空间的需求。当阳光穿梭有趣的路径时,在地面上透射出五彩斑斓,变成一个个有趣的光影游戏,正是这些小细节,让校园显得如此特别,此区域更是深受家长和孩子的广泛好评与喜爱。

              校园的每个区域都有着自己的功能,得益于天赋的自然条件,概念的立意之初,建筑师就力图创造一个可以与自然交融的校园,伴随着清晨阳光的冉冉升起,阳光打在渐变色的墙砌上,水,空气都伴随着微风自然而然的与孩子们建立起了完整的联系,孩子们一边呼吸着新鲜的空气,一边感受着自然的和谐,漫步其中,带来了非凡的体验。

              校园色彩方面借用了黎明时分天空渐变的颜色,从下往上,由深转浅,充满神秘又变换无穷的气息,色彩可以给孩子们带来不同的感受和情绪,而渐变色则可以给孩子更多的想象空间,纯粹的渐变色使色彩更加的生动缓和,不单调也也不会给视觉增加负担,设计师在极力创造一个诗意且具有艺术的世界,想要给孩子们一个奇异的世界,让他们可以在这里体验,成长,感受四季。

              设计团队将闽南福建土楼,哈尼族蘑菇屋的建筑结构保留下来,将传统文化元素与现代建筑相融合,置入当地特色艺术,设计师利用素朴的建筑语言表达毫无修饰的建筑内涵,并在在这个传统的躯壳里融入现代的设计手法,打造具有民族特色的质感,给孩子们留下了一个既有特色又现代的建筑作品,也更好地适应了当地孩子们的生活方式。

              中庭空间增加了建筑的流畅感和流动性,内部空间以白色为主,地面则以彩色为主有活跃气氛的作用,中庭空间是孩子们最主要的交往场所,圆环路径,简单,统一,孩子们可以在明亮流畅的中庭肆意奔跑,也能让孩子们更自由自在的使用空间。

              (/) ? 上一页 / 下一页

              (/) ? prev / next

              Lollipop kindergarten

              City: YunNan
              Area:10000
              Type:Architectural design,Landscape Design,所有项目
              Date:2018-03-01

              This uniquely shaped building resembling a lollipop is located in Yunnan. The Lollipop Ideal Park has a different history from other works. It redefines architecture as a carrier of school teaching and cultural background. Half a year after the initial design was completed, the building began It was built in a location completely different from the original design environment. The biggest difference from other kindergartens is that all the inspiration in the design comes from the children’s art world. The most prominent feature is the design on the external shape. The "key" is used as the carrier, and the main body is also shaped like a lollipop. Children's paintings, add more letting the flow and innocence fantasy. This project covers an area of 16 acres. The complex is centered on a characteristic kindergarten and covers the whole city. The project was completed at the end of 2018 and is currently in use. This building effectively absorbs the local cultural characteristics and has a very unique recognition.

              A group of stubborn people with a perfect blueprint for the future, Desire to have a master key to unlock the confusion in the world, From the wide praise of the universe to the dust, new ideas are constantly being repeated, In the end, it was outlined with a stroke, "A tangible utopia, a achievable ideal country," What is the story of this magical "lollipop" building? What is the key to the happiness in the story?

              The color of the campus borrows the color of the sky gradient at dawn, from bottom to top, from deep to shallow, full of mystery and transforming infinite atmosphere, color can bring different feelings and emotions to children, while gradient color can give Children have more imagination space, pure gradient color makes the color more vivid and gentle, not monotonous and will not burden the vision. Designers are also trying to create a poetic and artistic world, giving children a strange world. Let them experience, grow and feel the four seasons here.

              The outdoor activity area brings interesting collisions-the contrast of concrete and color achieves a harmonious unity, and the collision between the new and the old brings more possibilities of space composition. The outdoor activity area is the most important daily activity area for children , The designer hopes that this area will be more open and flexible, which can meet the needs of students of different ages for space. When the sunlight travels through interesting paths, colorful colors are transmitted on the ground, turning into interesting light and shadow games. It is these small details that make the campus look so special. This area is well received by parents and children. favorite.

              Each area of the campus has its own function. Thanks to the natural conditions of talent, the architect tried to create a campus that can blend with nature at the beginning of the conception. As the morning sun rises, the sun hits Laid on the gradient wall, water and air are naturally accompanied by the breeze to establish a complete connection with the children. While breathing the fresh air, the children feel the harmony of nature. Walking in it brings extraordinary Experience.

              The campus color borrows the gradual colors of the sky at dawn, from bottom to top, from dark to light, full of mystery and endless changes. Colors can bring different feelings and emotions to children, while gradient colors can give children More imagination space, pure gradient colors make the colors more vivid and gentle, not monotonous, nor will it burden the vision. The designer is trying his best to create a poetic and artistic world, and wants to give children a strange world. , So that they can experience, grow, and feel the four seasons here.

              he design team preserved the building structure of the Fujian Tulou Building and the Hani Mushroom House, blending traditional cultural elements with modern architecture and incorporating local art. The designer uses the simple architectural language to express unadorned architectural connotations. Incorporating modern design techniques into this traditional body, it creates a texture with ethnic characteristics, leaving children with a unique and modern architectural work, and better adapted to the lifestyle of local children.

              The atrium space increases the fluency and mobility of the building. The interior space is dominated by white. The ground is dominated by color and has an active atmosphere. The atrium space is the most important place for children to interact. The ring path is simple and unified. Children can run in the bright and smooth atrium, and they can let the children use the space more freely.

              (/) ? 上一页 / 下一页

              (/) ? prev / next

              欧洲杯比赛地点