Menu

              禾宇国际幼儿启蒙中心

              项目地点: 河南·洛阳
              面积:550㎡
              类型:室内空间,所有项目
              时间:2018-04-04

              禾宇启蒙中心由两位海归学者回国创办,委托迪卡设计,这栋颇受欢迎的幼儿启蒙中心,迎合了日益增长的社区生活对儿童启蒙的各种需求,同时也为社区环境营造了多彩活跃的市民生活氛围,建筑外形也与发展中的社区环境相匹配。对那些首次离家的孩子们来说,为了让他们更好地适应陌生的环境,该儿童空间以“家”为设计理念,一系列充满趣味性的,活泼生动的空间形态都被赋予到空间里。

              以儿童尺度重新对空间进行规划,从孩子的角度去思考,给予孩子专属的空间,而非当下很多成人以为孩子喜欢的具象的装饰世界。设计师尽力去创造出了一个孩子们乐于探索和停留的新世界,如果这个世界不够美好,就让我们创造一个新的吧。在冷漠,坚硬,单调的商业立面后面隐藏着一个温暖,柔软,丰富的幼儿启蒙中心。

              一进入启蒙中心便令人惊叹,映入眼帘的是如同钻石切面般的原木色的旋转楼梯,与地面木质地板融为一体,形体动感的楼梯、长长的滑梯、高高的防护栏和堆满海洋球的游乐区,都表现出了家庭式的温暖,通过设计语言,将这些原本抽象又极富意境的共鸣逐一呈现于空间之中,巧妙地将孩子的喜好融入其中也不失格调。

              木制品中重复出现的弧形元素,带有不规则线条设计的的结构也赋予了新的内涵,唤起空间艺术所持有的强烈的几何美感。该设计要集多功能于一身,像是能让小型的私人空间转换成大型的公共功能空间,灵活地空间组织不仅满足了功能需求,从大视角来看,一个小小的“游乐场”就能刺激和鼓励孩子们走出去探索外面的世界。

              (/) ? 上一页 / 下一页

              (/) ? prev / next

              Heyu International Childhood Enlightenment Center

              City: LuoYang HeNan
              Area:550㎡
              Type:Interior design,所有项目
              Date:2018-04-04

              The Yuwen Enlightenment Center was founded by two returnees who returned to China to entrust with Decca. This popular enlightenment center for young children caters to the growing needs of the community for enlightening children and also creates a colorful environment for the community. The active civic life atmosphere and building appearance also match the developing community environment. For those children who first left their homes, in order to better adapt them to unfamiliar circumstances, the children’s space was designed with the concept of “home”, and a series of interesting, lively and vivid space forms were given space. in.

              Re-plan the space on the scale of children, think from the perspective of children, and give children exclusive space instead of the figurative decoration world that many adults think children like. The designer has tried his best to create a new world that children are willing to explore and stay in. If this world is not beautiful enough, let us create a new one. Behind the indifferent, hard and monotonous commercial facade is a warm, soft and rich child enlightenment center.

              As soon as you enter the center of enlightenment, you will be amazed. What you see is the spiral staircase of natural wood color like a diamond cut surface, which is integrated with the wooden floor on the ground. The dynamic staircase, the long slide, the high guard rail and the pile The play area full of ocean balls all shows the warmth of family. Through the design language, these originally abstract and highly artistic resonances are presented in the space one by one, and the children's preferences are subtly integrated into it without losing style.

              The repetitive arc elements in the woodwork and the structure with irregular line design also give new connotations and evoke the strong geometric beauty of space art. The design should integrate multiple functions, such as transforming a small private space into a large public functional space. The flexible space organization not only meets the functional needs, but from a large perspective, a small "playground" is Can stimulate and encourage children to go out and explore the outside world.

              (/) ? 上一页 / 下一页

              (/) ? prev / next

              欧洲杯比赛地点